Известие

Collapse
No announcement yet.

Предни Амортисьори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Предни Амортисьори

Добре хора не мога да разбера, какво им става.
    Преди един месец смених преден ляв амортисьор... беше изкривил стеблото, не беше изпуснал, и се чуваше как чука на някой неравности.
    Днес тръгна и десния да чука...........
    Това нормално ли? Колата е на 110к км.
    Най-интересното е, че не изпуска, а се криви и тракат като караш бавно(което ме дразни)...

И искам да попитам дали има някаква връзка с долен носач. Примерно, ако замине шарнира и да развали амортисьора.
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Колега,карал ли си колата на диагностика на преден мост?

Comment

Първоначално публикувано от angelivanov Покажи съобщение
      Колега,карал ли си колата на диагностика на преден мост?
      Тоест?
      Колата е регулирана, ако питаш. Преди 7 месеца сменях ляв накрайник и я карах на стенд...
      Иначе предното окачване е изцяло подменено.... само въпросния десен амортисьор си е фабричния....

Comment

За да изкриви стержина на преден амортисьор, вероятноста да има някакъв проблем по цялата комбинация аморт- пружина-лапа-вилица е голяма.......виж и дали е затегнат болта горе.....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

онзи ден колегата смени двата задни амортис. защото едната лапа се счупи а на другия е изгнила яката

Comment

Тоест имат връзка амортисьорите с горните носачи?

Comment

И да, и не - имат връзка с лапата на горните носачи......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

А при смяна на амортисьора въпросната лапа дето е горния носач демонтира ли се?

Comment

Според майстора.....но така или иначе и да се махне и да не се махне, има неща който могат да се объркат - не казвам че това е причината, просто по принцип.....

Comment

Working...
                  X